Zaterdag 15 april hebben Mieke Ressing en Matthieu Bennink met succes hun opleiding tot basis looptrainer 3 van de Atletiek Unie volbracht. Met dertien lopers van de Lopersgroep ’90 gingen ze naar sportcomplex Ciko ’66 in Arnhem. Daar wachtte de examinator van Atletiek Unie om hun individuele training te beoordelen.

Het was een prachtige dag.  Als eerste mocht Matthieu de lopers laten zweten met zijn loopscholing en versnellingen. Mieke gaf daarna een loopscholing over hoe je het best kunt hardlopen met zo min mogelijk energieverlies. Beide slaagden glansrijk. 

Lopersgroep ’90 heeft nu drie volwaardig opgeleide trainers. Naast Mieke en Matthieu heeft ook Mario Rötter zijn trainerslicentie. Samen met de zeer ervaren loper Jos Sasse worden de hoofdtrainingen op allerlei niveaus gegeven. 

Lopersgroep ’90 is trots dat ze de 90 leden hiermee zowel op dinsdag- als op donderdagavond nog meer professionele begeleiding kunnen geven. De vereniging is ook blij dat er steeds meer jonge lopers lid worden en het ledenaantal groeiende is.

Categorieën: Overige