Sinds 7 mei is het aantal gediplomeerde trainers bij Lopersgroep’90 uitgebreid. Op die datum behaalde Cristel Waenink haar diploma Basislooptrainer bij de Atletiek Unie. Het bestuur is daar erg blij mee, dit betekent dat de aandacht voor looptechniek en loopscholing nog meer wordt uitgebreid en gewaarborgd.

Met tien dames uit haar vaste trainingsgroep, heeft Cristel het praktijkonderdeel van het examen op zaterdag 7 mei afgerond in het FBK stadion in Hengelo.
De examinator meldde dat ze zichzelf en deze groep te kort doet door hen recreatieve lopers te noemen. Gezien de looptechniek, houding en inzet mogen ze wedstrijdlopers worden genoemd!
Lopersgroep’90 hoopt nog lang te profiteren van de door Cristel opgedane kennis. Als Basislooptrainer is zij in staat op verantwoorde wijze zelfstandig trainingen te verzorgen op basis van kennis en vaardigheden van de loopsport en looptechniek. Dit kan zij zowel voor een groep, als bij individuele atleten van jong tot oud en van recreatief tot prestatie lopers.
Daarnaast levert Cristel haar bijdrage aan de sfeer binnen de vereniging. Ze weet van de individuele loopsport een gezamenlijk gebeuren te maken tijdens de trainingen en daarbuiten.
In een prachtige oranje bus werd gereden naar en van Hengelo. Er was volop te eten en te drinken en op de terugweg werd uiteraard een feestje gevierd.

Categorieën: Geen categorie