Dit najaar is het 25 jaar geleden dat Lopersgroep’90 is ontstaan. Destijds kreeg oprichter Arnold Boschker van enkele leden van rugbyclub Stone Lions het verzoek de conditie- en looptraining te verzorgen. Bij de start waren er zes deelnemers. Gaandeweg kwamen er meer gegadigden en werd er onder leiding van Arnold gelopen onder de naam Loop Vereniging Lichtenvoorde.
De veldtrainingen vonden plaats op het rugbyveld. Contributie werd er de eerste jaren niet betaald.
In 1995 was het aantal deelnemers zo gegroeid, dat Arnold besloot een vereniging op te richten met een bestuur, zodat de taken konden worden verdeeld. Lopersgroep’90 zag het levenslicht en het trainersgilde werd uitgebreid.

In de zomer van 2011 werd begonnen met de bouw van de tweede Hamalandhal. Daarvoor moest Lopersgroep’90 na 20 jaar het veld ruimen en gebruik gaan maken van het evenemententerrein aan de Pastoor Sandersstraat. Momenteel telt Lopersgroep’90 zo’n 170 leden, waaronder ook nog enkele leden van het eerste uur.
Een goed gebruik bij de viering van een lustrum of jubileum van Lopersgroep’90 is een donatie aan een plaatselijk goed doel. Daarvoor wordt met name onder de leden geld geworven. Dit keer is de keus gevallen op ‘G-kracht’, een afdeling binnen tafeltennisvereniging Litac, waar mensen met een beperking kunnen sporten.

Tijdens het 25 jarig bestaan is veel gebeurd, zijn er mooie, hilarische en andere waardevolle herinneringen. Lopersgroep’90 is een vereniging waar men aandacht heeft voor elkaar.
Mede dankzij de populariteit van hardlopen groeit het aantal leden van Lopersgroep’90.

Categorieën: Geen categorie